O Εκρέμ Ιμάμογλου επικεφαλής της αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, είναι οριστικά ο νέος δήμαρχος της πόλης, όπως προέκυψε και από τη νέα καταμέτρηση των ψήφων.

Ads

Η επανακαταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο Ιμάμογλου κέρδισε τις εκλογές με 4,169,765 ψήφους έναντι 4,156,036 ψήφων του εκλεκτού του Ταγίπ Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Ε. Ιμάμογλου έχει μεταβεί στην έδρα του εκλογικού συμβουλίου της Πόλης ώστε να παραλάβει το πιστοποιητικό της εκλογής του στην αυτοδιοίκηση της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας.

Η πρόσκληση του συμβουλίου ήλθε μία ημέρα αφότου το κυβερνών κόμμα AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στην Κωνσταντινούπολη, αμφισβητώντας την ορθότητα της καταμέτρησης.

Ads

Ο Ιμάμογλου έλαβε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και διεκδίκησε την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης και αποδείχτηκε άξιος αντίπαλος του εκλεκτού του Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Ιμάμογλου εστίασε σε θέματα όπως η αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων, οι φθηνότερες μεταφορές, οι επενδύσεις και διάφορα φιλικά προς το περιβάλλον πρότζεκτ.