Η ιστορία ενός Σύρου πρόσφυγα συγκίνησε τον ηθοποιό Έντουαρντ Νόρτον, ο οποίος ξεκίνησε εκστρατεία για να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, να φτάσει στο Μίσιγκαν.

Ads

Μέσω της ιστοσελίδας Crowdrise ο 46χρονος ηθοποιός παρακινεί τους ανθρώπους να προσφέρουν χρήματα ώστε να μπορέσει ο Σύρος πρόσφυγας να ταξιδέψει στις ΗΠΑ. Στόχος του Νόρτον είναι να συγκεντρωθεί το ποσόν των 390.000 δολαρίων -μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περί τις 387.000 δολάρια. 

Η ιστορία του Σύρου πρόσφυγα παρουσιάστηκε στο μπλογκ Humans of New York (Άνθρωποι της Νέας Υόρκης) την περασμένη εβδομάδα.

image

Ads

Πρόκειται για έναν επιστήμονα, αγνώστων στοιχείων, ο οποίος έχασε τη γυναίκα και την κόρη του σε βομβιστική επίθεση, ενώ ο ίδιος δίνει τη δική του μάχη του κατά του καρκίνου του στομάχου.

«Διάβασα την ιστορία σε μια από τις αγαπημένες μου ιστοσελίδες, το Άνθρωποι της Νέας Υόρκης, και με συγκίνησε μέχρι δακρύων. Αυτός ο άνθρωπος έχει υποστεί σοβαρές απώλειες στη ζωή του που θα είχαν συντρίψει πολλούς ανθρώπους και όμως θέλει ακόμα με πάθος να έχει την ευκαιρία να συνεισφέρει θετικά στον κόσμο», έγραψε στην ιστοσελίδα του ο ηθοποιός.

image

Την πρωτοβουλία του Νόρτον πληροφορήθηκε και ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος, με ανάρτηση του στο facebook, έγραψε ότι, θα καλωσορίσει τον Σύρο πρόσφυγα στις ΗΠΑ.

Παράλληλα με τον Νόρτον, ένας φοιτητής από το Πανεπιστήμιο του Michigan, ξεκίνησε τον δικό του έρανο για τον Σύρο πρόσφυγα. Μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει σχεδόν 16.000 δολάρια.

Μια χώρα που χτίστηκε από την ενέργεια και τα όνειρα των μεταναστών

«Εάν δεν καλωσορίζουμε ανθρώπους όπως ο Σύρος πρόσφυγας στις κοινότητές μας και δεν τον βοηθήσουμε να ενδυναμώσει το όνειρό του, τότε δεν είμαστε η χώρα που λέμε στον εαυτό μας ότι είμαστε.
«Ας απορρίψουμε τις φωνές που μας λένε να φοβόμαστε τους πρόσφυγες και ας δείξουμε σε  αυτόν τον άνθρωπο και την οικογένειά του, το ‘υλικό’ από το οποίο είναι φτιαγμένοι οι Αμερικανοί.
«Ας δείξουμε ότι είμαστε μια χώρα που χτίστηκε από την ενέργεια και τα όνειρα των μεταναστών και εξακολουθεί να πιστεύει στους γενναίους ανθρώπους που έρχονται εδώ με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Έντουαρντ Νόρτον.