Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της GigaCalculator, ο μέσος εργαζόμενος στην Ελλάδα, πρέπει να δουλέψει σχεδόν έναν χρόνο, για να κερδίσει τα χρήματα που βγάζουν σε περίπου 5 λεπτά, οι διευθύνοντες σύμβουλοι με τις μεγαλύτερες αποδοχές στον πλανήτη.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, οι υπολογισμοί έγιναν με βάση τις μεικτές ετήσεις αποδοχές των 13.500 ευρώ ενός «μέσου εργαζόμενου»  στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τους 10 υψηλότερα αμειβόμενους CEO στον Κόσμο, όπως για παράδειγμα ο Έλον Μάσκ της Tesla και ο Τιμ Κουκ.

Σύμφωνα λοιπόν με την GigaCalculator, από την στιγμή που ο Έλον Μασκ κερδίζει περίπου 12.854 ευρώ σε 5 λεπτά, ο μέσος εργαζόμενος στην Ελλάδα χρειάζεται περίπου έναν χρόνο για να βγάλει τα συγκεριμένα χρήματα, ενώ, «καλύτερη» , είναι η κατάσταση σε σύγκριση με τον Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, κατά την οποία, ο έλληνας εργαζόμενος, χρειάζεται μόλις… 2.5 μήνες, 4 ημέρες και 6 ώρες, για να βγάλει, όσα κερδίζει ο Κουκ σε 5 λεπτά. Άλλωστε, ο Κουκ, έχει τη δυνατότητα να αγοράζει ένα iphone 12, σχεδόν κάθε 1.5 λεπτό , κατά το οποίο αμείβεται με περίπου 1.300 ευρώ.

Επίσης, για να καταφέρει ένας εργαζόμενος στη χώρα μας, να βγάλει τους μισθούς πενταλέπτου των CEO των Viacom, Blackstone Group και Intel, «οφείλει»  να δουλέψει περίπου 8 με 9 εβδομάδες, ενώ το χρονικό διάστημα, «μειώνεται»  στις 7 εβδομάδες όταν πρόκειται για τους διευθύνοντες συμβούλους της Alphabet (που κατέχει την Google) και της Microsoft.

Ads

Είναι τρομακτική και μόνο η σκέψη, για το πως θα διαφοροποιούνταν τα προαναφερθέντα νούμερα, εάν, αντί για έναν «μέσο»  εργαζόμενο στην Ελλάδα, τοποθετούνταν ένας χαμηλόμισθος, ή ένας άνθρωπος που λαμβάνει τον κατώτατο μισθό.