Ο Πέτερ Ντράιερ, δήμαρχος της πόλης Λάντσχουτ στην νότια Βαυαρία, έστειλε λεωφορείο με 30 Σύρους πρόσφυγες έξω από την Καγκελαρία.

Ads

Η πράξη ήταν μια ένδειξη διαμαρτυρίας του δημάρχου, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στην καγκελάριο Μέρκελ, πως η προσφυγική πολιτική της είναι λανθασμένη και ότι οι δήμοι και οι κοινότητες έχουν επιβαρυνθεί υπερβολικά.

«Η γερμανική πολιτική απέναντι στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση δεν μπορεί να συνεχιστεί ως έχει. Πρέπει να αλλάξει. Αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελα να στείλω στην Καγκελάριο», είπε ο δήμαρχος Πέτερ Ντράιερ, ο οποίος συνόδεψε προσωπικά τους πρόσφυγες στο ταξίδι.

Οι πρόσφυγες έκαναν ταξίδι 7 ωρών (550 χιλιόμετρα), χωρίς να ξέρουν πού πηγαίνουν, ενώ κάποιοι νόμιζαν ότι πηγαίνουν να επισκεφτούν συγγενείς τους στο Βερολίνο. Τελικά έμειναν σε ξενοδοχείο που πλήρωσε ο δήμαρχος.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ντράιερ, ο οποίος ανήκει στο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Μέρκελ, είχε προειδοποιήσει ότι θ’αναλάβει δράση, εάν ο αριθμός των προσφύγων ξεπερνούσε τη δυνατότητα στέγασής τους στον δήμο του.

«Αν η Γερμανία υποδεχθεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, αυτό σημαίνει ότι στην περιοχή μου αναλογούν 1800 άτομα. Τους επιπλέον θα τους στέλνω με λεωφορείο στην Καγκελαρία», φέρεται να είχε δηλώσει στην κ. Μέρκελ.