Τις πρώτες εκλογές, εντός του χρόνου και μετά από δύο δεκαετίες, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατιωτικός ηγέτης της Βιρμανίας, στρατηγός Than Shwe, προειδοποιώντας παράλληλα τους ψηφοφόρους να κάνουν τη «σωστή επιλογή» όταν βρεθούν μπροστά στις κάλπες.

Ads

Οι εκλογές αναμένονται εδώ και πολύ καιρό από τους πολίτες της Βιρμανίας και θα είναι οι πρώτες μετά την εκλογική αναμέτρηση του 1990, όταν το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον δημοκρατικό ηγέτη, Aung San Suu Kyi, κέρδισε με συντριπτικά ποσοστό και η χούντα αγνόησε το αποτέλεσμα.

Σε ένα αινιγματικό μήνυμα για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Βιρμανίας από τη Βρετανία το 1948, ο στρατηγός, Than Shwe, υποστήριξε πως ο επτά σταδίων χάρτης που έχει καταρτίσει είναι η μόνη διαδικασία για τη μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία.

«Υπάρχουν σχέδια σε εξέλιξη για τη διεξαγωγή εκλογών κατά το τρέχον έτος» διαβίβασε από τηλεοπτικό βήμα, ανώτερος υπάλληλος της χούντας. «Σε ότι αφορά το σύνολο του λαού πρέπει να κάνουν σωστές επιλογές» τόνισε, δήλωση που θεωρήθηκε ως μία προειδοποίηση – μήνυμα του Than Shwe στο λαό της Βιρμανίας να μην ψηφίσει το βασικό του αντίπαλο, Aung San Suu Kyi.

Ads