Το «Κόμμα Brexit» του Νάιτζελ Φάρατζ κερδίζει τις ευρωεκλογές στη Βρετανία, επωφελούμενο από την οργή του εκλογικού σώματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αποτυχία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να υλοποιήσει την απόφασή του για αποχώρηση από την ΕΕ.

Ads

Η πρόβλεψη του BBC δείχνει νίκη του Κόμματος Brexit με ποσοστό 31,5% και ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση. Οι Συντηρητικοί της Μέι θα λάβουν, σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη του βρετανικού δικτύου που στηρίζεται στα πρώτα αποτελέσματα ποσοστό από 10 ως 12%, ενώ το 2014 είχαν λάβει 24%.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κερδίζουν το Λονδίνο και οι Τόρις χάνουν και τις δύο έδρες τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κερδίζουν τρεις έδρες στο Λονδίνο (27% με άνοδο 20%), οι Εργατικοί εκλέγουν δύο ευρωβουλευτές (24% με πτώση 13%), το κόμμα του Brexit εκλέγει δύο με 18%, οι Πράσινοι έναν (με 12% και άνοδο 4%). Οι Συντηρητικοί δεν εκλέγουν κανέναν ευρωβουλευτή αφού συγκέντρωσαν ποσοστό 8% (πτώση 15%), αλλά ούτε το κόμμα Αλλαγή στη Βρετανία και το UKIP.