Ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ο άντρας που συνελήφθη στο Βέλγιο την Παρασκευή, ομολόγησε ότι είναι ο «βομβιστής με το καπέλο», που εμφανίζεται να περπατάει δίπλα στους καμικάζι που αιματοκύλισαν  το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, στις 22 Μαρτίου.

Ads

Σύμφωνα με το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου, ο Αμπρινί τους είπε ότι ήταν στο σημείο των εκρήξεων και ότι είναι αυτός που οι αρχές αναζητούσαν ως τον νο1 καταζητούμενο.

«Του δείξαμε τις αποδείξεις από το βίντεο όπως τις προετοίμασε η ειδική μονάδα μας» επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου από το γραφείο του εισαγγελέα. «Αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ήταν εκείνος» τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την βέλγικη εφημερίδα L’Echo, ο Μοχάμεντ Αμπρινί εξήγησε στους ανακριτές ότι οι τρομοκράτες της 22ας Μαρτίου στην πραγματικότητα ήθελαν να επιστρέψουν και πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο Παρίσι ωστόσο αιφνιδιάστηκαν από την εξέλιξη των ερευνών και αποφάσισαν βιαστικά να διαπράξουν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ads

Στον Αμπρινί απαγγέλθηκε η κατηγορία των «τρομοκρατικών δολοφονιών», ενώ κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε άλλους τρεις υπόπτους που συνέλαβαν οι αρχές την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.