Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέστρεψε «σχηματισμό» ρωσικών δυνάμεων στην ελεγχόμενη από τη Μόσχα πόλη Μακίιβκα στην περιοχή του Ντονέτσκ, με τους Ρώσους αξιωματούχους να αναφέρουν ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε και 36 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις του Κίεβου.

Ads

«Ως αποτέλεσμα των βολών από μονάδες των Αμυντικών Δυνάμεων, ένας ακόμη “σχηματισμός” Ρώσων τρομοκρατών στην προσωρινά κατεχόμενη Μακίιβκα έπαψε να υφίσταται», ανέφερε το γραφείο στρατηγικής επικοινωνίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Telegram το οποίο συνόδευε με ένα βίντεο όπου διακρίνονται εκρήξεις, σύμφωνα με το Reuters.

Αξιωματούχοι της Ρωσίας που βρίσκονται σε τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ της Ουκρανίας ανέφεραν στo Telegram ότι ένας άνδρας πέθανε και τουλάχιστον 36 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο Ντένις Πουσίλιν, ο επικεφαλής των περιοχών του Ντονέτσκ που ελέγχει η Μόσχα, είπε ότι μεταξύ των τραυματιών ήταν ένα μωρό 33 μηνών και ένα αγόρι 7 ετών.

Ads

«Αργά το βράδυ, ο εχθρός εξαπέλυσε σφοδρές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές και ένα συγκρότημα νοσοκομείων», είπε ο Πουσίλιν.

Όπως τονίζει το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα καμία από τις αναφορές.

*Φωτογραφία αρχείο από ΑΠΕ-ΜΠΕ