Δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν σε ένα δημοτικό υδάτινο πάρκο κοντά στο Ντιτρόιτ το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσε η αστυνομία, κάνοντας λόγο για τυχαίους πυροβολισμούς, όπως αναμεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων την Κυριακή.

Ads

Ο ύποπτος εξακολουθούσε να διαφεύγει αργά το Σάββατο, αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι μάλλον είχε καταφύγει σε ένα κοντινό σπίτι, ενώ το όπλο βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος.

Ένας άνδρας βγήκε από ένα όχημα μπροστά από το πάρκο Brooklands Plaza Splash Pad, στο Ρότσεστερ Χιλς του Μίσιγκαν και πυροβόλησε περίπου 30 φορές από ένα ημιαυτόματο Glock των 9 χιλιοστών, ξαναγεμίζοντας αρκετές φορές, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Όκλαντ Μάικλ Μπούσαρντ σε συνέντευξη Τύπου.

Το Ρότσεστερ Χιλς βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Ντιτρόιτ. Η γειτονική κοινότητα Oxford Township, επίσης στην κομητεία Όκλαντ, ήταν ο τόπος μαζικών πυροβολισμών σε σχολείο το 2021, όπου ο μαθητής Ίθαν Κράμπλεϊ, 15 ετών τότε, σκότωσε τέσσερις μαθητές και τραυμάτισε άλλους έξι μαθητές και έναν καθηγητή στο λύκειο της Όξφορντ.

«Είναι γροθιά στο στομάχι, προφανώς, για εμάς εδώ στην κομητεία Όκλαντ», δήλωσε ο Μπούσαρντ. «Έχουμε περάσει τόσες πολλές τραγωδίες. Δεν μπορούμε καν να κατανοήσουμε πλήρως τι συνέβη στην Οξφόρδη».

Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ δήλωσε στο X: «Είμαι συντετριμμένη που έμαθα για τους πυροβολισμούς στο Ρότσεστερ Χιλς».