Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στην κορεατική χερσόνησο όπου νοτιοκορεατικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη, στην προσπάθεια να αναχαιτίσει μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Βόρειας Κορέας.

Ads

Έκλεισαν προσωρινά δύο πολιτικά αεροδρόμια της Νότιας Κορέας, η οποία ανακοίνωσε ότι έριξε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς αφότου βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της.

Ο Γενικός Επιτελείς της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι πολλά μη επανδρωμένα βορειοκορεατικά αεροσκάφη διέσχισαν τα διακορεατικά σύνορα και εντοπίστηκαν στο έδαφος της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα. Είναι η πρώτη φορά που βορειοκορεατικά drones εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας από το 2017.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται η ΕΡΤ, μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Βόρειας Κορέας πέταξε για σύντομο χρονικό διάστημα ακόμα και πάνω από την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ.

Ads

Το περιστατικό της Δευτέρας σημειώθηκε τρεις ημέρες αφότου η Νότια Κορέα δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στις τελευταίες της δοκιμές όπλων.