Καθώς το Σουδάν ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ένα κύμα καύσωνα, τα σχολεία στα Νότια της χώρας κλείνουν, ενώ κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα, με τους κατοίκους να παραμένουν στα σπίτια τους, λόγω των δύσκολων συνθηκών.

Ads

Οι αρχές ανέφεραν ότι ειδικά τα παιδιά πρέπει να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα μπορεί να διαρκέσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Μάλιστα, έχουν ήδη αναφερθεί θάνατοι που σχετίζονται με τη ζέστη.

Επίσης, χωρίς ρεύμα έμειναν κάτοικοι σε περιοχές της πρωτεύουσας Τζούμπα τη Δευτέρα, αφού η έντονη ζέστη προκάλεσε ζημιές στο δίκτυο.

Οι δρόμοι της Τζούμπα, όπου ζουν περίπου 400.000 άνθρωποι, ήταν κυρίως άδειοι το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους  41°C.

Ads

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 43 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο είναι ασυνήθιστο να σημειώνονται τόσο νωρίς υψηλές θερμοκρασίες.

Το Υπουργείο Παιδείας, Υγείας και Περιβάλλοντος το Σάββατο ενημέρωσε ότι όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα λόγω «σοβαρών κινδύνων για την υγεία».