Σάλος έχει ξεσπάσει στη Νότια Κορέα, με ένα νοσοκομείο να κατηγορείται ότι ανάγκασε τις νοσοκόμες εργαζόμενες να χορέψουν ένα σέξι χορό μπροστά στα μέλη της διοίκησης της εταιρείας που το διοικεί σε μια γιορτή. 

Ads

Τη Δευτέρα, η Ένωση Νοσηλευτών της Κορέας ζήτησε να πραγματοποιηθεί έρευνα για το περιστατικό στο Hallym University’s Sacred Heart Hospital, στο Chuncheon, σύμφωνα με τους The Korea Times.

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή πρόκληση για τον επαγγελματισμό και την αυτοεκτίμηση των νοσοκόμων», αναφέρει η Ένωση των Νοσηλευτών, σύμφωνα με την Daily Mail. 

«Υπάρχουν πολλές νοσηλεύτριες που υποφέρουν από τον έντονο φόρτο εργασίας, τους χαμηλούς μισθούς και τις υπερωρίες, όλα με την αίσθηση του καθήκοντος. Το σκάνδαλο αυτό είναι δυσφημιστικό και προσβλητικό για όλους τους νοσηλευτές». 

Ads

Το περιστατικό ήρθε στο φως όταν μια νοσοκόμα κατήγγειλε το περιστατικό στα social media ανεβάζοντας το παρακάτω βίντεο. Στο βίντεο που φέρεται να είναι από το συμβάν, φαίνονται κοπέλες με κοντά σορτς και μπλουζάκια να χορεύουν σε μια ετήσια αθλητική διοργάνωση τον Οκτώβριο. 

«Αναγκαστήκαμε να χορέψουμε μπροστά στα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας που κάθονταν δίπλα, δίπλα σε ένα μακρύ τραπέζι», έγραψε η εν λόγω κοπέλα στα social media. 

Το υπουργείο Εργασίας της χώρας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη στο νοσοκομείο. «Αν ανακαλύψουμε νομικά ζητήματα θα κληθούν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου», δήλωσε ο υπουργός εργασίας.