Με μια πρωτοχρονιάτικη τελετή κατά την οποία θα θυσιαστούν ζώα, θα προσπαθήσουν τα μέλη μια μικρής νοτιοαφρικάνικης κοινότητας που ζει πλάι σε δρόμο όπου έχουν σημειωθεί πολλά θανάσιμα τροχαία δυστυχήματα τον τελευταίο καιρό, «να ξορκίσουν αυτή την κατάσταση, κατευνάζοντας τους προγόνους του».

Ads

Στην οδό Μολότο, η οποία συνδέει την Πρετόρια με την επαρχία Μπουμαλάνγκα, έχουν σημειωθεί πολύνεκρα δυστυχήματα τους τελευταίους μήνες: τον Οκτώβριο, μίνιμπας ταξί ανατράπηκε με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 12 άνθρωποι, ενώ το Νοέμβριο, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν λεωφορεία, σύμφωνα με την εφημερίδα Sowetan.

Πολλοί Αφρικανοί συνεχίζουν σήμερα να πιστεύουν ότι οι πρόγονοί τους ελέγχουν την μοίρα τους και κάνουν θυσίες για να τους κατευνάσουν.

Η Νότια Αφρική υφίσταται έναν από τους βαρύτερους φόρους αίματος στην άσφαλτο παγκοσμίως, με πάνω από 14.000 νεκρούς σε τροχαία κάθε χρόνο, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων. Μεταξύ 1ης και 26ης Δεκεμβρίου, παρά την εκστρατεία που διεξήγε η κυβέρνηση για την ασφαλή οδήγηση, 840 σκοτώθηκαν σε τροχαία στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

Ads