Μεγάλα κύματα που προκλήθηκαν από την «ανοιξιάτικη παλίρροια» έπληξαν παραλιακές περιοχές της Νότιας Αφρικής το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν επτά, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές τη Δευτέρα (18/9).

Ads

Επιπλέον, η μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι καταγράφηκαν κύματα ύψους 9,5 μέτρων, ενώ ορισμένα από αυτά προκάλεσαν ζημιές σε παραθαλάσσια κτίρια και παρέσυραν αυτοκίνητα σε χώρους στάθμευσης.

 


Η μετεωρολογική υπηρεσία της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι το 50% της ακτογραμμής της χώρας επλήγη από τα θαλάσσια κύματα.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν μια 93χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από κύμα που σάρωσε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Wilderness στη νότια ακτή της χώρας, αν και το Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης δήλωσε ότι ο θάνατός της μπορεί να οφείλεται σε φυσικά αίτια, αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η θάλασσα φούσκωσε το Σάββατο και την Κυριακή, σπάζοντας κιγκλιδώματα, δρόμους και κτίρια ενώ παρέσυρε και πολλά αυτοκίνητα.

 

Τι είναι η ανοιξιάτικες παλίρροιες

Είναι γνωστές ως συζυγίες. Είναι οι κοινές παλίρροιες της άνοιξης, δηλαδή αυτές που συμβαίνουν όταν η γη, το φεγγάρι και ο ήλιος είναι ευθυγραμμισμένα. Αυτό συμβαίνει σε περιόδους πανσελήνου και νέας Σελήνης.