Η Νικαράγουα απελευθέρωσε tτην Πέμπτη 1.172 κρατούμενους του κοινού ποινικού δικαίου λόγω της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Ads

«Σήμερα για να γιορτάσουμε την αγάπη, τη φιλία και την οικογενειακή ζωή 1.172 αδελφοί και αδελφές μας που βρίσκονταν στο εθνικό μας σωφρονιστικό σύστημα επέστρεψαν» στο σπίτι τους, ανακοίνωσε η Ροσάριο Μουρίγιο αντιπρόεδρος και σύζυγός του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα.

«Τους ευχόμαστε μια αρμονική οικογενειακή ζωή και ο Θεός να τους προσφέρει μια νέα ευκαιρία να ζήσουν κάνοντας το σωστό και με εντιμότητα», πρόσθεσε η Μουρίγιο.

Ανέμεσα σε αυτούς όμως δεν βρίσκονταν κάποιοι από τους οπαδούς της αντιπολίτευσης που κρατούνται στις φυλακές της χώρας. Οι οργανώσεις της αντιπολιτευσης και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρίζουν περισσότεροι από 750 άνθρωποι που συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν συλληφθεί. Οι περισσότεροι αντιπολιτευόμενοι που έχουν συλληφθεί κατηγορούνται για «τρομοκρατία» και κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε έως και 20 χρόνια κάθειρξη.

Ads