Περίπου δώδεκα καλόγριες έκαναν χτυπήματα με τα χέρια και ψηλές κλωτσιές ενώ μερικές από αυτές κρατούσαν σπαθιά, καθώς επιδείκνυαν τις ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες σε εκατοντάδες επευφημούντες συνοδοιπόρους στην πολυαναμενόμενη επαναλειτουργία του μοναστηριού τους στο Νεπάλ.

Ads

Οι καλόγριες του μοναστηριού Druk Amitabha Monastery στην κορυφή του λόφου, έκαναν την επίδειξη δύναμης για να σηματοδοτήσουν την επαναλειτουργία του ιδρύματος πέντε χρόνια μετά την πανδημία COVID-19 που το ανάγκασε να κλείσει τις πόρτες του στο κοινό.

Η ομάδα των καλογριών του κουνγκ φου, ηλικίας από 17 έως 30 ετών, είναι μέλη της 1.000 ετών γραμμής Drukpa, η οποία δίνει στις καλόγριες το ίδιο καθεστώς με τους μοναχούς και είναι το μοναδικό γυναικείο τάγμα στο πατριαρχικό βουδιστικό μοναστικό σύστημα.

Συνήθως οι μοναχές πρέπει να μαγειρεύουν και να καθαρίζουν και δεν επιτρέπεται να ασκούν οποιαδήποτε μορφή πολεμικής τέχνης. Όμως η Αγιότητά του Gyalwang Drukpa, ένας μοναχός που βρίσκεται ελάχιστα κάτω από τον Δαλάι Λάμα στην ιεραρχία του θιβετιανού βουδισμού, αποφάσισε να εκπαιδεύσει τις γυναίκες στο κουνγκ φου για να βελτιώσει την υγεία και την πνευματική τους ευημερία.

Το μοναστήρι σήμερα έχει 300 μέλη ηλικίας μεταξύ 6 και 54 ετών

«Κάνουμε κουνγκ φου για να διατηρούμαστε σε πνευματική και σωματική φόρμα και στόχος μας είναι να προωθήσουμε την ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα των φύλων», δήλωσε η Jigme Jangchub Chosdon, 23 ετών, καλόγρια που κατάγεται από το Ladakh της Ινδίας.

Ads

Οι μοναχές προέρχονται από το Μπουτάν, την Ινδία και το Νεπάλ και είναι όλες εκπαιδευμένες στο κουνγκ φου, την κινεζική πολεμική τέχνη για αυτοάμυνα και δύναμη.

«Με την αυτοπεποίθηση από το κουνγκ φου, θέλω πραγματικά να βοηθήσω την κοινότητα, τα νεαρά κορίτσια να χτίσουν τη δική τους δύναμη», δήλωσε η 24χρονη Jigme Yangchen Gamo, καλόγρια από το Ramechhap στο Νεπάλ.

Στην ιστοσελίδα του μοναστηριού αναφέρεται ότι ο συνδυασμός της ισότητας των φύλων, της σωματικής δύναμης και του σεβασμού για όλα τα έμβια όντα αντιπροσωπεύει την επιστροφή του τάγματος στις «αληθινές πνευματικές ρίζες» του.

Στο παρελθόν, οι μοναχές έχουν ολοκληρώσει μακρές αποστολές με τα πόδια και με ποδήλατο στα Ιμαλάια για να συγκεντρώσουν χρήματα για την ανακούφιση από καταστροφές, καθώς και για να προωθήσουν τη φιλική προς το περιβάλλον διαβίωση.

Η Jigme Konchok Lhamo, 30 ετών, από την Ινδία, δήλωσε ότι ο κύριος στόχος της ήταν να επιτύχει τη φώτιση όπως ο Κύριος Βούδας, ο οποίος ίδρυσε τον Βουδισμό πριν από 2.600 χρόνια.

«Αλλά προς το παρόν, καθώς είμαι ένας κανονικός άνθρωπος… νομίζω ότι θα επικεντρωθώ περισσότερο στο να βοηθήσω τους άλλους», δήλωσε. «Το να βοηθάμε τους άλλους είναι η θρησκεία μας».