Έναν νεκρό, τουλάχιστον 69 τραυματίες και κατεστραμμένα κτίρια άφησε πίσω του ο νέος σεισμός που σημειώθηκε στην Τουρκία σήμερα Δευτέρα (27/2), στη Μαλάτια, μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ads

«Κτίρια κατέρρευσαν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης έχουν σπεύσει επιτόπου», ανακοίνωσε η υπηρεσία δειχείρισης καταστροφών Afad στο Twitter.

Ο δήμαρχος της πόλης Γεζίλγιουρτ, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, δήλωσε επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk ότι κτίρια έχουν καταρρεύσει και ότι διεξάγονται έρευνες για θύματα.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12.04 τοπική ώρα, ήταν επιφανειακή, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 6,9 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την Afad. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο  (EMSC), ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,2 Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της Μαλάτια και 133 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σανλιούρφα. 

Ads

Η επαρχία της Μαλάτια επλήγη από τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 50.000 ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία. 

Από τις 6 Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί περί τις 10.000 μετασεισμικές δονήσεις στην Τουρκία, σύμφωνα με την Afad, ενώ 170.000 κτίρια σε 11 επαρχίες καταστράφηκαν.