Νέος κύκλος αίματος ανοίγει στην Τουρκία, ενώ η κυβέρνηση έχει ανοίξει διπλό μέτωπο κατά του PKK και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι την Τρίτη απείλησαν τον «προδότη» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με κατάληψη ακόμη και της Κωνσταντινούπολης.

Ads

Την Τετάρτη, οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση που εξαπέλυσαν Κούρδοι αντάρτες κατά του οχήματος στο οποίο επέβαιναν. Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) τοποθέτησαν εκρηκτικά σε έναν αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Σίιρτ. Η βόμβα, σε αγροτική περιοχή της περιφέρειας Περβαρί, εξερράγη τη στιγμή που περνούσε από το σημείο το όχημα του στρατού.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επίθεση κατά Τούρκων στρατιωτών αφότου οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν νέες επιχειρήσεις κατά του PKK, διακόπτοντας την πορεία ειρήνευσης των τελευταίων ετών. Επίσης σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ακόμη τέσσερις στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ από την Τρίτη.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη τα ξημερώματα ένας 17χρονος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα οι νεαροί ανήκαν στη νεολαία του PKK. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες τόσο για την ταυτότητά του -αναφέρεται ως Φ.Ε.-, όσο και για τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τέσσερις νεαροί συνελήφθησαν από την αστυνομία, ενώ οι υπόλοιποι διέφυγαν.

Ads

Επίσης την Τετάρτη πυροβολισμοί ακούστηκαν στην είσοδο του Ανακτόρου Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, ένα παλάτι της οθωμανικής εποχής που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους τουρίστες, στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του πρωθυπουργού της Τουρκίας. Οι Αρχές έχουν συλλάβει δύο ενόπλους, ενώ προς το παρόν δεν αναφέρονται τραυματισμοί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στόχος των δραστών της επίθεσης ήταν αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο του ανακτόρου.