Αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα συναντηθούν από τη Δευτέρα (28/03) στην Τουρκία για διαπραγματεύσεις, όπως ανακοίνωσε ο Νταβίντ Αρακχάμια, ένας εκ των Ουκρανών διαπραγματευτών.

Ads

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος, πρόσωπο με πρόσωπο, στην Τουρκία, από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι ένας γύρος κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είχε διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου, στην Τουρκία, στην Αττάλεια, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, χωρίς να καταλήξει σε απτά αποτελέσματα.

Νέα επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν

Νέα συνομιλία είχαν νωρίτερα σήμερα, Κυριακή, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία και το νέο γύρο διαπραγματεύσεων, για τον οποίο συμφώνησαν να γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Ads

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τόνισε στον Ρώσο ομολόγό του την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό, διασφαλίζοντας ότι η Ρωσία συνεχίζει να συμβάλλει με κάθε τρόπο σε αυτό.