Αμερικανός νεοναζί ο οποίος είχε εκτοξεύσει απειλές κατά της ζωής του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε χθες, Δευτέρα ότι συμμετείχε σε συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του όταν ήταν ακόμα υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ αλλά και κατά άλλων ατόμων.

Ads

O 21 ετών Daniel Cowart και ο συνεργός του Paul Schlesselman συνελήφθησαν λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ της 4η Νοεμβρίου του 2008, ενώ σχεδίαζαν να εκτελέσουν με όπλο 88 έγχρωμους ανθρώπους καθώς και να αποκεφαλίσουν ακόμα 14 άτομα. Στη συνέχεια, οι φιλόδοξοι σκίνχεντ σκόπευαν να πέσουν με όχημα πάνω στον τότε υποψήφιο των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα και να τον εκτελέσουν.

Οι νεαροί είχαν ήδη στην κατοχή του πυροβόλα όπλα και ένα τουφέκι με πριονισμένη κάνη. Ο νεαρός, ο οποίος παραδέχτηκε επίσης ότι πυροβόλησε κατά μιας εκκλησίας μαύρων στο Τενεσί, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη από 10 έως 75 χρόνων.

Ο Schlesselman, 18 ετών την εποχή που συνελήφθη, δήλωσε ένοχος για συνωμοσία και για απειλές κατά της ζωής ενός υποψήφιου για την προεδρία της χώρα, κατηγορία για την οποία μπορεί να του επιβληθεί ποινή μέχρι 10 χρόνων.

Ads