Μέλη του νεοναζιστικού κόμματος της Γερμανίας NPD υποχρεώθηκαν να ακυρώσουν προγραμματισμένη συγκέντρωση στα νοτιοδυτικά της πόλης Φράιμπουργκ της Γερμανίας γιατί μπήκαν κατά λάθος σε λάθο τρένο με προορισμό το Μανχάιμ.

Ads

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ντιρκ Κλόζε δήλωσε στον Guardian ότι η ομάδα των NPD, που αριθμούσε το πολύ 20 μέλη, μπερδεύτηκε καθώς «τους ζητήσαμε να μην επιβιβαστούν στο πρώτο τρένο που αναχωρούσε για το Φράιμπουργκ επειδή ήτανε γεμάτο από αριστερούς οπαδούς που πήγαιναν να παρακολουθήσουν αγώνα της Μπουντεσλίγκα».

Τα μέλη του NPD πήραν το επόμενο τρένο από την ίδια πλατφόρμα χωρίς προφανώς να ελέγξουν την ανακοίνωση του τελικού προορισμού. «Το NPD τώρα λέει πως σκοπίμως βρέθηκαν στο Μανχάιμ» συμπληρώνει ο Κλόζε.

Εν τω μεταξύ, ομάδες αντιφασιστών αλλά και αστυνομικές δυνάμεις του Φράιμπουργκ περίμεναν για ώρες τους νεοναζί, οι οποίοι δεν έφτασαν ποτέ. Η ακύρωση επίσης έγινε δεκτή και με ανακούφιση από τον αντιδήμαρχο της πόλης, Ότο Νάιντεκ που δήλωσε πως «δεν μας είχανε λείψει».

Ads

Η συγκέντρωση των νεοναζί είχε ως στόχο την συμπαράσταση σε μια γυναίκα, οπαδό του NPD, στην οποία φέρεται να μην επετράπει η δυνατότητα να δώσει τις τελικές εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου της δημόσιας διοικησης.