Ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας Έλον Μασκ, σύμφωνα με το The Verge, ζήτησε να αυξηθεί η τιμή της προαιρετικής μηνιαίας συνδρομής του δικτύου που ξεκλειδώνει πρόσθετες λειτουργίες, Twitter Blue, από $4,99 σε $19,99 τον μήνα και να συμπεριλάβουν σε αυτή την επαλήθευση λογαριασμού στη συνδρομή ώστε να μειωθούν οι λεγόμενοι τρολ λογαριασμοί.

Ads

Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι ο Μασκ είπε στους υπαλλήλους που εργάζονται στο έργο ότι θα απολυθούν εάν το νέο χαρακτηριστικό δεν κυκλοφορήσει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Οι υπάρχοντες επαληθευμένοι λογαριασμοί φέρεται να έχουν 90 ημέρες για να εγγραφούν στο Twitter Blue και θα χάσουν τη σήμανσή τους μετά από αυτό, εάν δεν το κάνουν.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Tesla Inc δεν έχει λάβει κάποια τελική απόφαση και το όλο σχέδιο μπορεί να μην υλοποιηθεί, ενώ σύμφωνα με το Platformer η διαδικασία επιβεβαίωσης των στοιχείων μπορεί να αποτελέσει τμήμα του Twitter Blue.

Ads

Η αναφερόμενη υπηρεσία ενεργοποιήθηκε τον Ιούνιο της προηγούμενης χρονιάς ως η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία του Twitter, η οποία προσφέρει «αποκλειστική πρόσβαση σε προνομιακά χαρακτηριστικά» με μία μηνιαία συνδρομή, συμπεριλαμβανομένης και μιας δυνατότητας για τη διόρθωση των αναρτήσεων.

Η δυνατότητα διόρθωσης των αναρτήσεων στο Twitter έγινε επίσης δυνατή νωρίτερα μέσα στο μήνα, μετά την επιμονή του Μασκ για τη χρήση μιας δημοσκόπησης που έγινε τον Απρίλιο και στην οποία ρώτησε τα εκατομμύρια των ακολούθων του, για το αν ήθελαν τη δυνατότητα διόρθωσης των αναρτήσεων τους. Ποσοστό μεγαλύτερο του 70% απάντησε θετικά.

Ο δισεκατομμυριούχος ζήτησε επίσης, για τους χρήστες που αποσυνδέονται να ανακατευθύνονται στην ειδική σελίδα (Explore page) η οποία παρουσιάζει τις αναρτήσεις που έχουν την μεγαλύτερη απήχηση, όπως ανέφερε χθες ο αμερικανικός ιστότοπος τεχνολογίας The Verge επικαλούμενος εργαζόμενους που έχουν ενημερωθεί για το ζήτημα αυτό.