Η αυτοκτονία σε ζωντανή μετάδοση μέσω Periscope μίας 19χρονης κοπέλας πριν από λίγες ημέρες συγκλόνισε τη Γαλλία και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους χρήστες των social media.

Ads

Τώρα, ένα άλλο περιστατικό έρχεται στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά μέσα από τις φυλακές Le Pontet.

Παρέα νεαρών κρατουμένων έκανε ζωντανή μετάδοση επί σχεδόν 35 λεπτά, από το εσωτερικό των φυλακών.

Στη συνέχεια, το βίντεο αναρτήθηκε στο youtube. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νεαρή Γαλλίδα αυτοκτόνησε σε ζωντανή μετάδοση μέσω Periscope

Ads

Ένας εξ αυτών ανέλαβε τις συστάσεις, άλλος άρχισε να επιδεικνύει το ταλέντο του στον χορό, ένας τρίτος στη γυμναστική. Καθώς η κάμερα περιηγείται στους θαλάμους, τα πλάνα δείχνουν ότι, μεταξύ άλλων είναι εξοπλισμένοι με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Θα μπορούσε να είναι η εικόνα μιας οποιαδήποτε συντροφιάς, αλλά πρόκειται για κρατουμένους και παρά το γεγονός ότι είναι με το κινητό τηλέφωνο στο χέρι, επισήμως τουλάχιστον, τα κινητά απαγορεύονται.

Ο Pierre Raffin, αναπληρωτής της Διαπεριφερειακής Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων δήλωσε ότι οι δράστες εντοπίστηκαν, ότι έγιναν κατασχέσεις και ότι επιβλήθηκαν πειθαρχικές και διοικητικές ποινές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο: Λίγους μήνες πριν, έγινε γνωστό ότι κρατούμενος που έκανε ακριβώς το ίδιο -ζωντανή μετάδοση μέσω Periscope- τιμωρήθηκε με (επιπλέον) ποινή έξι μηνών. 

Σύμφωνα με το Τf1 το 2015 υπήρχαν περισσότερα από 30.000 κινητά τηλέφωνα στις γαλλικές φυλακές