Εγκρίθηκαν από το αμερικανικό Κογκρέσο τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση της αύξησης των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, κάτι που είχε προτείνει ο πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα. Η Γερουσία έχει ήδη εγκρίνει το νομοσχέδιο το οποίο πλέον θα αποσταλεί στον πρόεδρο για υπογραφή ώστε να αποκτήσει ισχύ νόμου.

Ads

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο χορηγούνται 33 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και περίπου άλλα 4 δισ. δολάρια για ξένη βοήθεια. Το κονδύλι εγκρίθηκε με 308 ψήφους υπέρ και 114 κατά.

Στο μεταξύ, στη Γερουσία των ΗΠΑ, ματαιώθηκε η ακρόαση που εξετάζει τη σχέση μεταξύ της BP και του «βομβιστή του Λόκερμπι» Αμπντέλ Μπασέτ αλ-Μεγκράχι, καθώς βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης αρνήθηκαν να προσέλθουν για κατάθεση. Η πετρελαϊκή εταιρία ΒΡ και Βρετανοί αξιωματούχοι «παρακωλύουν» τις προσπάθειες της Γερουσίας να εξετάσει γιατί η μεγάλη αυτή πετρελαϊκή εταιρία άσκησε την επιρροή της για να αφεθεί ελεύθερος ο «βομβιστής του Λόκερμπι», δήλωσε σήμερα ο αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.