Ακόμη ένα βίντεο από το χθεσινό περιστατικό με τον οδηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς στην Times Square της Νέας Υόρκης ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ads

Από το δυστύχημα μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλοι 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 26χρονος Ρίτσαρντ Ρόχας, πρώην στρατιώτης του αμερικανικού στρατού. Ο Ρόχας είχε συλληφθεί και στο παρελθόν, τουλάχιστον δύο φορές, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά καίμε επίθεση με μαχαίρι.

«Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια», είπε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο σε συνέντευξη Τύπου από το σημείο του περιστατικού.

Ο δράστης έκανε δύο μήνες φυλακή στη στρατιωτική φυλακή του Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα, το καλοκαίρι του 2013. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη για βιαιοπραγία και αντίσταση κατά της αρχής.

Ads

Μάλιστα, στην αστυνομική αναφορά αναφέρεται, πως ο Ρόχας είπε κατά την σύλληψή του, πως «η ζωή μου τελείωσε».

Όπως δηλώνει στο Reuters φίλος του δράστη, ο Ρόχας γύρισε από τον στρατό με πρόβλημα αλκοολισμού. «Μην τον βγάλετε τρομοκράτη ή κάτι τέτοιο», δηλώνει ο φίλος του Ρόχας και συνεχίζει: «Υπηρέτησε την χώρα του και όταν επέστρεψε κανείς δεν τον βοήθησε». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 26χρονος πήγε στο κολέγιο εργάζεται στον τομέα του real estate. «Πέρασε μία πολύ δύσκολη εποχή», είπε ο φίλος του προσθέτοντας ωστόσο ότι έχασε επαφή μαζί του. «Αυτός είναι ο φίλος μου. Νοιάζομαι για αυτόν, και πονάει», συμπλήρωσε.