Οι πύραυλοι που έπληξαν σήμερα νωρίς το πρωί την πόλη Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ είναι πιθανόν να εκτοξεύθηκαν από την γειτονική Αίγυπτο, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας. «Είναι νωρίς να αποφανθούμε, αλλά είναι λογικό να συμπεραίνουμε πως προήλθαν από μια περιοχή στα νότια», τόνισε ο διοικητής της αστυνομίας της περιοχής Μοσέ Κοέν, αναφερόμενος στην περιοχή του Σινά. Ένας πύραυλος έπληξε και την Ιορδανία, στοιχίζοντας τη ζωή σε ένα άτομο.

Ads

Τουλάχιστον τρεις πύραυλοι εκτοξεύθηκαν μέσα ή γύρω από το Εϊλάτ, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο, επικαλούμενο πληροφορίες από τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως «αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή του Εϊλάτ». Το στρατιωτικό ραδιόφωνο από την πλευρά του μετέδωσε πως οι πύραυλοι ήταν πέντε και ένας από αυτούς έπεσε σε ιορδανικό έδαφος.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος Grad έπληξε την πόλη της Άκαμπα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι, ενώ ένα άτομο έχασε τη ζωή του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο πύραυλος έπεσε σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Ads

Ο 51χρονος οδηγός ταξί πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης, δήλωσε πηγή της ιορδανικής ασφάλειας σημειώνοντας ότι τέσσερις Ιορδανοί εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά την επίθεση.

Επίσης, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει, μέσω αξιωματούχων, ότι οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από το Σινά. Παράλληλα, στελέχη του υπουργείου διαψεύδουν ότι μαχητικές οργανώσεις δρουν στο Σινά.