Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός από πυρά προερχόμενα από τη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε σήμερα η τηλεόραση της Αιγύπτου. Εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τον θάνατο του αστυνομικού, ηλικίας 21 ετών, διευκρινίζοντας ότι υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Ράφα, στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου ξέσπασαν βίαια επεισόδια.

Ads

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιους στη διάρκεια των βίαιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που ξέσπασαν στα σύνορα, κατά της ανέγερσης υπόγειου χαλύβδινου τείχους το οποίο κατασκευάζει η Αίγυπτος για να σταματήσει τη λαθραία διακίνηση αγαθών μέσω σηράγγων.

Οι στρατιώτες έκαναν χρήση πυροβόλων όπλων κατά του πλήθους παλαιστινίων διαδηλωτών, οι οποίοι εκτόξευσαν πέτρες εναντίον τους, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και νοσηλευτικές πηγές.

Νωρίτερα σήμερα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών και στο λιμάνι της Al-Arish. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε από μέλη του κονβόι οχημάτων της ΜΚΟ Viva Palestina, εις ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής απόφασης να εμποδίσει τα 59 οχήματα του κονβόι να εισέλθουν στη Γάζα. Τουλάχιστον δέκα ακτιβιστές τραυματίστηκαν, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά, ενώ σημειώθηκαν και συλλήψεις.

Ads