Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών έπληξε το Νεπάλ, σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους του Κατμαντού, το οποίο βρίσκεται μόλις 83 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού. Από τον προηγούμενο σεισμό των 7,8 ρίχτερ που σημειώθηκε στη χώρα έχασαν τη ζωή τους πάνω από 8.000 άνθρωποι. Από το νέο σεισμό ήδη έχουν καταγραφεί τέσσερις νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες. 

Ads

Tο επίκεντρό του νέου σεισμού εντοπίσθηκε σε βάθος 19 χιλιομέτρων 68 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο όρος Έβερεστ και στη μεθόριο με το Θιβέτ. Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων και δημοσιογράφων, οι κάτοικοι του Κατμαντού πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, τα καταστήματα έκλεισαν.


Βίντεο από το σεισμό

image

image

Ads

image

Μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Σαουτάρα, ανατολικά του Κατμαντού, μετά τον σεισμό της 25ης Απριλίου που είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην περιοχή, δήλωσαν ότι πολλά κτίρια κατέρρευσαν και ότι υπάρχουν τέσσερις καταγεγραμμένοι νεκροί. Ένας ακόμη νεκρός από το σεισμό αναφέρθηκε στο ινδικό κρατίδιο Μπιχάρ. Τρακόσιοι οι τραυματίες που έχουν καταγραφεί.

Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί, την Ινδία και την Ντάκα, στο Μπανγκλαντές και σύμφωνα με μαρτυρίες διήρκεσε περί τα δύο λεπτά.

image

image