Άλλοι 13 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους σήμερα από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Συρία. Οι 7 εξ αυτών σκοτώθηκαν στην πόλη Χομς, στο κέντρο της χώρας, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ανικαθεστωτική διαδήλωση της Παρασκευής, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Ads

 
Από τους επτά πολίτες που έχασαν τη ζωή τους στη Χομς, οι 4 σκοτώθηκαν σε σημείο ελέγχου στη συνοικία Μπαμπ αλ-Σίμπαα, σύμφωνα με το OSDH.
 
Δύο ακόμη πολίτες σκοτώθηκαν στη Χάμα και ένας στην επαρχία Ντέραα, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους που παρευρισκόταν σε μία κηδεία.
 
Το κίνημα αμφισβήτησης στη Συρία κάλεσε σήμερα μέσω Facebook σε νέες κινητοποιήσεις εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αποτίοντας παράλληλα φόρο τιμής στον αγώνα του λιβυκού λαού, μία ημέρα μετά την κατάληψη της Σύρτης και το θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι.
 
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, έχασαν τη ζωή τους από την καθεστωτική καταστολή εναντίον του κινήματος αμφισβήτησης που ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου στη Συρία.