Toυλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στο μετρό της πρωτεύουσας Μινσκ της Λευκορωσίας, κοντά στο προεδρικό μέγαρο, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ που επικαλείται τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ads

«Δύο πτώματα βρίσκονταν κοντά στην είσοδο του μετρό. Τα πρόσωπά τους ήταν σκεπασμένα με κουβέρτες» δήλωσε νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας. «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερα στοιχεία τώρα» ανέφερε εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωναν ότι τραυματίες μεταφέρονται από το σταθμό του μετρό Οκτιάμπρσκαγια με φορεία. Πυκνός μαύρος καπνός έβγαινε από την έξοδο του σταθμού του μετρό ενώ όσοι από τους επιβάτες δεν είχαν τραυματιστεί έβγαιναν με κατάμαυρα τα πρόσωπα και τα ρούχα τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της έκρηξης, ωστόσο, η αστυνομία της Λευκορωσίας προσανατολίζεται στο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ads