Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ, χωρίς να διευκρινίσει εάν το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επίθεσης των διεθνών και αφγανικών δυνάμεων στην επαρχία Χελμάντ ή κατά τη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας στη γειτονική επαρχία του Κανταχάρ.

Ads

Δεκαπέντε χιλιάδες στρατιώτες της διεθνούς δύναμης και των αφγανικών στρατιωτικών δυνάμεων συμμετέχουν στην επίθεση κατά θέσεων των Ταλιμπάν στην πόλη Μαρζάχ της επαρχίας Χελμάντ. Τουλάχιστον πέντε Ταλιμπάν σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής που ξεκίνησε πριν από λίγες ώρες, σύμφωνα με τις αφγανικές δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με τις αμερικανικές δυνάμεις, η αντίσταση που συναντούν είναι ελάχιστη.

Παράλληλα, αξιωματικός του αφγανικού στρατού ανακοίνωσε ότι ένας Αμερικανικός στρατιώτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον στρατιωτικής φάλαγγας στα περίχωρα του Κανταχάρ.

Σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, 69 στρατιώτες της διεθνούς δύναμης έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του έτους στο Αφγανιστάν, ενώ 520 ξένοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια του 2009, του αιματηρότερου έτους από την έναρξη του πολέμου πριν από οκτώ χρόνια.

Ads