Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους σήμερα και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, θέτοντας σε κίνδυνο την εκεχειρία που κηρύχθηκε μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής παράταξης Χαμάς.

Ads

Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους και με τον ισραηλινό στρατό, ο Ζάντι Ισμαήλ Ασμάρ, ανώτατο στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια μίας εκ των αεροπορικών επιδρομών.

Σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι ο Ασμάρ εμπλεκόταν στην λαθραία διακίνηση όπλων στην Λωρίδα της Γάζας και επίσης δρούσε με αντάρτες οι οποίοι προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στα σύνορα του Ισραήλ με τη χερσόνησο του Σινά.

Από την πλευρά της η Ταξιαρχία Αλ-Κουντς, η στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος της Ισλαμικής Τζιχάντ, υποσχέθηκε να εκδικηθεί το θάνατό του.

Ads

Λίγο μετά από την ισραηλινή επιδρομή, δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από την Γάζα προς το Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός απάντησε, στοχεύοντας τις θέσεις από όπου εκτοξεύθηκαν, με αποτέλεσμα δύο μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ να τραυματιστούν.

Στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επιδρομή των Ισραηλινών, βρέθηκε η σορός ενός 65χρονου άνδρα, του Ισμαήλ Αμούμ.