Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε σήμερα, Σάββατο, τον θάνατο Παλαιστίνιας γυναίκας που δηλητηριάστηκε από τα δακρυγόνα που πέταξαν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Δυτική Όχθη, καταγγέλλοντας «ένα ισραηλινό έγκλημα πολέμου».

Ads

“Καταδικάζουμε το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε ο ισραηλινός στρατός κατοχής στο Μπιλίν εναντίον ανθρώπων που συμμετείχαν σε μια ειρηνική διαδήλωση. Εντάσσεται στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ εναντίον του λαού μας”, τόνισε ο επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών Σαέμπ Ερεκάτ.

Η 36χρονη Τζαουχέρ Αμπού Ραχμάν νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από το απόγευμα της Παρασκευής. Η κηδεία της θα γίνει αργότερα σήμερα. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ραμάλα “με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα λόγω του αερίου που είχε εισπνεύσει. Το είδος του αερίου δεν έχει ακόμα εντοπιστεί. Τοποθετήθηκε σε μονάδα τεχνητής αναπνοής, αλλά υπέκυψε σήμερα το πρωί”, δήλωσε στο πρακτορείο Reutersο Μοχαμάντ Εϊντί, γιατρός του νοσοκομείου.

Χθες Παρασκευή, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως χρησιμοποίησε διάφορα μέσα για να διαλύσει περίπου 250 διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες σε ισραηλινούς στρατιώτες στο Μπιλίν. Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται διαρκώς στα χωριά Μπιλίν και Νιλίν κατά του διαχωριστικού τείχους που έχει υψώσει το Ισραήλ στην περιοχή.

Ads