Νεκρή έπεσε από αστυνομικά πυρά η Βανέσα Μαρκέζ, γνώστη από τη συμμετοχή της στη δημοφιλή σειρά «ER»,  μέσα στο σπίτι της, καθώς φέρεται να έστρεψε, ευρισκόμενη σε κατάσταση κρίσης επιληψίας, αεροβόλο όπλο εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν σπεύσει μετά από κλήση γείτονά της.

Ads

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Los Angeles, η ηθοποιός είχε υποστεί κρίση επιληψίας και ήταν σε κατάσταση πανικού. Οι άνδρες της αστυνομίας της ζήτησαν να τους ακολουθήσει κάτι που δεν κατέστη εφικτό, ενώ στη συνέχεια κάλεσαν κλινική ψυχική υγείας και συνέχισαν να μιλούν μαζί της. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Σερίφη, η Μαρκέζ εμφανίστηκε κρατώντας ένα όπλο, σημαδεύοντας τους αστυνομικούς, οι οποίοι την πυροβόλησαν.

Τελικά απεδείχθη πως το όπλο ήταν αεροβόλο. Σύμφωνα με το Variety η ηθοποιός αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας. Τον περασμένο Οκτώβρη είχε καταγγείλει πως ο συμπρωταγωνιστής της στην Εντατική, Τζοτζ Κλούνεϊ, την είχε βάλει στη “μαύρη λίστα” μετά από καταγγελίες της για φυλετικές διακρίσεις εναντίον της και σεξουαλική παρενόχληση κατά τα χρόνια που έπαιζε στη σειρά.

Επιπλέον, η Μαρκέζ έγραψε στα κοινωνικά μέσα ότι υπέφερε από ανοσολογικές διαταραχές. Παράλληλα, ισχυριζόταν πως είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάματος πολλά χρόνια πριν ξεσπάσει το μαζικό κίνημα #MeToo.