Τρία ηγετικά στελέχη των «Αδελφών Μουσουλμάνων», της μεγαλύτερης δύναμης της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο, συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. Είχαν προηγηθεί 20 επιπλέον συλλήψεις, το σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Ads

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Μαχμούντ Εζάτ, δεύτερος στην ιεραρχία του κινήματος.Όπως έγινε γνωστό οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν έφοδο στα σπίτια των ηγετικών στελεχών, τα συνέλαβαν και τα έθεσαν υπό κράτηση.

Οι συλλήψεις αυτές, «αποτελούν μέρος της κρατικής εκστρατείας κατά της οργάνωσης. Η οργάνωση ετοιμάζεται για τις κοινοβουλευτικές εκλογές και η εκστρατεία αυτή ανακόπτει την προεκλογική δραστηριότητα», σχολίασε ο Μοχάμεντ ελ Κατάτνι, μέλος του γραφείου καθοδήγησης του κινήματος.

Μεγαλύτερη δύναμη της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», επισήμως είναι ένα εκτός νόμου πολιτικό κόμμα στην Αίγυπτο. Θεωρούνται ως η μόνη δύναμη της αντιπολίτευσης, ικανή να κινητοποιεί χιλιάδες οπαδούς της κατά της κυβέρνησης.

Ads