Δέκα άτομα συνελήφθησαν σε νέα επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας σε κύκλους «φανατικών ισλαμιστών» σε αρκετές πόλεις της χώρας, όπως έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στις έρευνες.

Ads

 
Η επιχείρηση αυτή είχε στόχο άτομα που πιστεύεται ότι είχαν μεταβεί στο Αφγανιστάν ή στο Πακιστάν ή σκόπευαν να μεταβούν σε αυτές τις χώρες για να συμμετάσχουν στο τζιχάντ (ιερό πόλεμο).
 
Αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνες στο Ρουμπέ (βόρεια Γαλλία) και σε βόρειες συνοικίες της Μασσαλίας, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
 
Έρευνες πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Καρπαντρά, στην Βαλάνς, το Πο και το Λοτ-ε-Γκαρόν, διευκρίνισε αστυνομική πηγή.
 
Η επιχείρηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο τις προκαταρκτικής έρευνας της εισαγγελίας του Παρισιού που ερευνά υποθέσεις τρομοκρατίας και υπάγεται στην Κεντρική Διεύθυνση Εσωτερικών Πληροφοριών.
 
Η νέα αυτή αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται περίπου μια εβδομάδα μετά τη σύλληψης μελών της σαλαφιστικής οργάνωσης Forsane Alizza. Δεκατρείς από τους συλληφθέντες παρουσιάστηκαν χθες Τρίτη ενώπιον ανακριτή που διέταξε έρευνα για κατοχή όπλων και σύσταση και συμμορία σε σχέση με τρομοκρατική δραστηριότητα.