Νέες φωτογραφίες που απεικονίζουν ισραηλινούς στρατιώτες να κακομεταχειρίζονται Παλαιστινίους κυκλοφόρησαν σήμερα στο Ισραήλ. Στις εν λόγω φωτογραφίες απεικονίζονται στρατιώτες του Ισραήλ στο εσωτερικό κατοικιών που πιθανότατα βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας.

Ads

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η ισραηλινή ΜΚΟ «Σπάστε τη σιωπή». Η σειρά των φωτογραφιών πιθανολογείται ότι τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της πολυήμερης φονικής επιχείρησης «Συμπαγές μολύβι» εντός της Γάζας, την περίοδο από το Δεκέμβρη του 2008 έως και τον Ιανουάριο του 2009.

Απεικονίζονται στρατιώτες να ακουμπούν στο πρόσωπο Παλαιστίνιο με δεμένα μάτια και χέρια ενώ ένας από αυτούς πιέζει τα χέρια του γύρω από το λαιμό του. Σε άλλη φωτογραφία ένας στρατιώτης βρίσκεται στην κουζίνα ενός παλαιστινιακού σπιτιού, ενώ σε μια τρίτη, αρκετοί στρατιώτες βρίσκονται σε ένα σπίτι, ο ένας από αυτούς κάθεται πάνω σε ένα παιδικό αλογάκι. Μια άλλη φωτογραφία, τέλος, απεικονίζει έναν στρατιώτη να γράφει πάνω στον τοίχο ενός παλαιστινιακού σπιτιού, στα εβραϊκά, «σύντομα θα επιστρέψουμε».

Η δημοσίευση των νέων αυτών φωτογραφιών έρχεται τρεις εβδομάδες μετά την δημοσίευση ενός βίντεο, στο οποίο Ισραηλινός στρατιώτης χόρευε γύρω από μία σκεπασμένη στο πρόσωπο με πέπλο Παλαιστίνια και δυο μήνες αφού είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίας μιας γυναίκας στρατιώτη, που φρουρούσε Παλαιστίνιους με δεμένα μάτια και χέρια.

Ads

Δείτε επίσης: Προκλητικό βίντεο με Ισραηλινό στρατιώτη να χορεύει γύρω από δέσμια Παλαιστίνια