Νέα στοιχεία που εμπλέκουν τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, τη Μοσάντ, στην δολοφονία του Μαχμούντ αλ-Μαμπχούχ, ηγετικού στελέχους της Χαμάς διαθέτει η αστυνομία του Ντουμάι. Σύμφωνα με αραβόφωνη εφημερίδα, τα στοιχεία αφορούν σε πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και τηλεφωνήματα που πραγματοποίησαν οι ύποπτοι.

Ads

«Η αστυνομία του Ντουμπάι έχει πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι οι ύποπτοι αγόρασαν αεροπορικά εισιτήρια από εταιρείες σε άλλες χώρες, χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες που έφεραν τα ίδια ονόματα με αυτά που δημοσιοποιήσαμε [σ.σ. των διαβατηρίων]», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντουμπάι, Ντάχι Χαλφάν Ταμίμ, σύμφωνα με την εφημερίδα Al Bayan.

Ο Μαχμούντ αλ-Μαμπχούχ, ένας εκ των ιδρυτών του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι στις 20 Ιανουαρίου, μία μέρα μετά την άφιξή του στο εμιράτο.

Η αστυνομία του Ντουμπάι έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι 11 ύποπτοι χρησιμοποίησαν πλαστογραφημένα ευρωπαϊκά διαβατήρια από τη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των 11 υπόπτων, ενώ η Interpol ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψής τους στις 188 χώρες-μέλη της.

Ads

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντουμπάι δήλωσε επίσης την Πέμπτη ότι πιστεύει πως για τη δολοφονία ευθύνονται ισραηλινοί πράκτορες και ζήτησε τη σύλληψη του αρχηγού της Μοσάντ, σε περίπτωση που αποδειχθεί η ευθύνη της υπηρεσίας.

Την Παρασκευή, η Βρετανία χορήγησε νέα διαβατήρια στους έξι Βρετανούς πολίτες, τα διαβατήρια των οποίων χρησιμοποιήθηκαν από τους υπόπτους, προκειμένου να τους προστατεύσει από πιθανή σύλληψη μέσω της Ιντερπόλ.