Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση της μεταβατικής κυβέρνησης της Τυνησίας, η οποία κυριαρχείται από τα μέλη του πρώην καθεστώτος του Μπεν Αλι, αψήφησαν απόψε την απαγόρευση της κυκλοφορίας και θέλουν να περάσουν τη νύχτα μπροστά από τα γραφεία του πρωθυπουργού, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ads

Κατά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 20:00 (19:00 GMT), ήταν ακόμη εκατοντάδες που απαιτούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης μπροστά από τα γραφεία του πρωθυπουργού, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν όλη την ημέρα.

Τα άτομα αυτά οργανώνονται τώρα για να περάσουν τη νύχτα σε υπνόσακους ή σκηνές, ενώ οι γείτονες τους φέρνουν σάντουιτς και ποτά.

Οι περισσότεροι είναι επαρχιώτες που ξεκίνησαν χθες, Σάββατο, από το αγροτικό και φτωχό κέντρο-δυτικό τμήμα της χώρας, εστία της «επανάστασης του γιασεμιού» και έφτασαν τα σήμερα τα ξημερώματα στην Τύνιδα σε μια ετερόκλητη πομπή που ονόμασαν «το καραβάνι της απελευθέρωσης».

Ads

«Εμείς δεν θα φύγουμε από δω αν δεν αποχωρήσει αυτή η κυβέρνηση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιζάρ, ένας φοιτητής στην Τύνιδα, που κατάγεται από το Σίντι Μπουζίντ (Βορειοδυτικά Κεντρικά), ο οποίος τραγουδούσε επαναστατικά τραγούδια μαζί με μια ομάδα από είκοσι φοιτητές.

«Πιθανώς να τους αφήσουμε εδώ επειδή ήρθαν από πολύ μακριά και δεν μπορούν να πάνε πουθενά. Αλλά θα τους απαγορεύσουμε να κινούνται» μέσα στην πόλη, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός του στρατού, υπό την κάλυψη της ανωνυμίας.