Την εμφάνιση του έκανε για ακόμα μια φορά ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, Osama bin Laden, ο οποίος σε ηχογραφημένο μήνυμα που εστάλη σήμερα στο ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera, προειδοποιεί για εκτελέσεις Αμερικανών στρατιωτών, σε περίπτωση που ο φερόμενος ως εγκέφαλος πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου Khalid Sheikh Mohammed, εκτελεστεί.

Ads

¨Την ημέρα που η Αμερική θα πάρει την απόφαση να εκτελέσει τον Khalid Sheikh Mohammed , θα πάρει την απόφαση να εκτελέσουμε όποιον βρεθεί υπό την αιχμαλωσία μας», προειδοποιεί χαρακτηριστικά ο Laden στο μήνυμα του. Σημειώνεται ότι ο Mohammed και ακόμη 4 ύποπτοι για εμπλοκή στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ, αναμένεται να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη σε λίγο καιρό, όπου πρόκειται να τους επιβληθεί η θανατική ποινή.

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα κάνει εκτενή αναφορά και στον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama, στον οποίο προσάπτει την κατηγορία ότι ακολουθεί τα βήματα του προκατόχου του, George Bush. «Η πολιτική ηγεσία του Λευκού Οίκου εφάρμοζε την αδικία απέναντι μας κι ακόμα αυτό κάνει. Ιδιαίτερα άδικη είναι και η υποστήριξη της, προς το Ισραήλ, όσον αφορά την κατοχή της Παλαιστίνης», τονίζει ο Osama bin Laden. «Οι Αμερικάνοι νόμιζαν πως η χώρα τους πέρα από τον ωκεανό ήταν προστατευμένη από την οργή των καταπιεσμένων, μέχρι που η αντίδραση μας ακούστηκε ηχηρά στην πατρίδα τους την 11/9», καταλήγει.

Πρόκειται για το δεύτερο μήνυμα που απευθύνει ο αρχηγός της Αλ Κάιντα από την αρχή της χρονιάς. Στο πρώτο για εφέτος μήνυμα του, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 24 Ιανουαρίου, ο Osama bin Laden είχε διεκδικήσει την «πατρότητα» της απόπειρας τρομοκρατιοκής επίθεσης σε αμερικανικό αεροπλάνο της Delta Airlines, την παραμονή των Χριστουγέννων και προειδοποιούσε για νέες επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους, σε περίπτωση που ο Barack Obama, δεν λύσει το Παλαιστινιακό.

Ads