Νέο πλήγμα για την ιαπωνική αγορά αυτοκινήτου αποτελεί η ανάκληση 90.000 αυτοκινήτων Axela της αυτοκινητοβιομηχανία Mazda, η οποία έχει ήδη πληγεί από τη δίνη ανακλήσεων στις οποίες αναγκάστηκε να προχωρήσει η αυτοκινητοβιομηχανία – κολοσσός της χώρας, Toyota, μετά από προβλήματα στο σύστημα πέδησης ορισμένων μοντέλων της. Σημειώνεται ότι μόλις χθες η Toyota ανακοίνωσε ότι διακόπτει παγκοσμίως τις πωλήσεις των Lexus GX 460 SUV που παρήχθησαν εντός του 2010.

Ads

Η ιαπωνική εταιρεία Mazda ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί στην Ιαπωνία και την Κίνα, 90.000 αυτοκίνητα τα οποία διατίθενται στο εξωτερικό ως «Mazda 3», εξαιτίας πιθανής διαρροής λαδιών, ενώ πρόσθεσε ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί προς τα παρόν για τα «Mazda 3» που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, τρίτη αγορά στον κόσμο του μοντέλου αυτού.

Παράλληλα, η Toyota ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι διακόπτει παγκοσμίως τις πωλήσεις των Lexus GX 460 SUV που παρήχθησαν εντός του 2010, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει παρόμοια μέτρα και για ένα άλλο SUV της εταιρείας, το Land Cruiser Prado. Η Toyota προχώρησε στην κίνηση αυτή, που έκανε λόγο για προβλήματα ασφαλείας του μοντέλου. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα ανέφερε ότι μετά από τέστ επικινδυνότητας του μοντέλου διαπιστώθηκε ότι είναι επικίνδυνο να ανατραπεί.