Ads

Με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις όπου κυριάρχισαν τα βεγγαλικά ο πλανήτης υποδέχθηκε σταδιακά την νέα χρονιά. Η αρχή έγινε στην Ωκεανία και ακολούθησε όλη η ανατολική Ασία. Το αδιαχώρητο για μια ακόμα χρονιά στην Times Sq της Νέας Υόρκης, όπου η γνωστή σφαίρα κήρυξε και επίσημα την είσοδο του 2012. Έκπληξη της βραδιάς, η διάσημη όσο και εκκεντρική Lady Gaga.

image

image

Ads

Νωρίτερα ήταν η σειρά του Λονδίνου

image

image

Το σόου στη Μόσχα

image

Το λιμάνι της Σιγκαπούρης, Μαρίνα Μπέι υποδέχεται το νέο έτος

image

Απίστευτο ρεσιτάλ χρωμάτων στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας

image

Στην Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία εκατοντάδες χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την έλευση του 2012. Η κακοκαιρία που επικρατεί στη Νέα Ζηλανδία οδήγησε στην ακύρωση κάποιων υπαίθριων εκδηλώσεων, ωστόσο τα πυροτεχνήματα στο Όκλαντ είχαν για άλλη μια φορά την τιμητική τους.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Σίδνεϊ για να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου χρόνου. Πάνω από 1,5 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν την παραδοσιακή εκδήλωση, κατά την οποία επτά τόνοι πυροτεχνημάτων άρχισαν να φωτίζουν τον ουρανό, δημιουργώντας 100.000 «εκρήξεις» μέσα σε 20 λεπτά.

image
 
Περισσότεροι από 2.800 αστυνομικοί περιπολούν την ευρύτερη περιοχή του λιμανιού και πραγματοποιούν ελέγχους για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Τα νοσοκομεία του Σίδνεϊ βρίσκονται σε ετοιμότητα και οι γιατροί προειδοποιούν κατά των “εμφραγμάτων της καλής χρονιάς”, που προκαλούνται συνήθως από το ποτό και το υπερβολικό φαγητό.

image
 
Πολλοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να περάσουν το βράδυ τους χθες στο λιμάνι και μπροστά από την Όπερα του Σίδνεϊ για να εξασφαλίσουν καλύτερες θέσεις για το υπερθέαμα με τα πυροτεχνήματα, το μεγαλύτερο στον κόσμο, που στοιχίζει 6,4 εκατομμύρια δολάρια.

Τα νησιά Σαμόα έσβησαν από το ημερολόγιό τους την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και πέρασαν κατευθείαν στο Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, με απόφαση των Αρχών.

Μέχρι πρότινος η Σαμόα ήταν ανατολικά από τη γραμμή αλλαγής ημερομηνίας στο μέσο του Ειρηνικού ωκεανού και άρα ακολουθούσε το χρόνο των ΗΠΑ. Με την αλλαγή η γραμμή περνά πλέον δυτικά από τη γραμμή και συντονίζεται με το χρόνο της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.