Τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης στρέφονται στην εξ αποστάσεως διδασκαλία εν μέσω ανησυχίας για την ποιότητα του αέρα.

Ads

Ειδικότερα, η Παρασκευή 9 Ιουνίου θα είναι ημέρα εξ αποστάσεως διδασκαλίας για τους μαθητές που ήταν προγραμματισμένο να βρίσκονται στα σχολεία μας.

Επιπλέον, θα είναι άλλη μια ημέρα εξ αποστάσεως εργασίας για το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού των σχολείων, της περιφέρειας και της κεντρικής υπηρεσίας.

«Χάθηκε» από τους καπνούς η Νέα Υόρκη

Ο ορίζοντας της πόλης της Νέας Υόρκης μόλις και μετά βίας μπορεί να φανεί πέρα από τον ποταμό Χάντσον από το Νιου Τζέρσεϋ, ενώ το Μνημείο Ουάσιγκτον και το Εθνικό Εμπορικό Κέντρο είναι τυλιγμένα σε μια αποπνικτική ομίχλη.

Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου είναι συγκλονιστικές. Οι πολίτες κυκλοφορούν με μάσκες στους δρόμους, θυμίζοντας την εποχή της πανδημίας, με φόντο ένα κιτρινωπό ουρανό.

Το «Άγαλμα της Ελευθερίας», η Γέφυρα Ουάσινγκτον, ο ποταμός Χάντσον και άλλα μνημεία της Νέας Υόρκης έχουν κυριολεκτικά εξαφανιστεί ενώ ο καπνός έκρυψε τον ήλιο. Πτήσεις καθηλώθηκαν στο αεροδρόμιο La Guardia.

H ποιότητα του αέρα έχει επιδεινωθεί βάζοντας τη Νέα Υόρκη ανάμεσα στις πόλεις με τον πιο μολυσμένο αέρα, δίπλα στο Νέο Δελχί και την Ντάκα.

Ο δείκτης ποιότητας του αέρα της Νέας Υόρκης – ο οποίος μετρά τη ρύπανση από 0 έως 500, με τους υψηλότερους αριθμούς να είναι οι χειρότεροι – βελτιώθηκε σταδιακά το πρωί της Τετάρτης, πέφτοντας από το 164 στο 158 μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με το IQair. Ωστόσο, την Πέμπτη αυξήθηκε και πάλι και βρίσκεται στο 173.

Οι αρχές προειδοποιούν ότι οι επικίνδυνες συνθήκες καπνού αναμένεται να επιμείνουν μέχρι και το Σαββατοκύριακο και καλούν τους πολίτες να «πάρουν προφυλάξεις» και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.