Με μεταμφιεσμένους «Αγανακτισμένους» κατακλείστηκαν οι δρόμοι της Νέας Υόρκης για την παρέλαση του Χάλογουιν. Οι μεταφιεσμένοι διαδηλώσαν κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Σταματήστε την οικονομία-βαμπίρ».

Ads

Περίπου 200 διαδηλωτές στην αμερικανική μεγαλούπολη ενώθηκαν με τους συμμετέχοντες στην παρέλαση του Χάλογουιν, φορώντας και αυτοί στολές που αντικατόπτριζαν τις απόψεις τους για την οικονομική ανισότητα.

image

Την ίδια ώρα, το Τενεσί αποφάσισε να σταματήσει να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε ως στόχο τους διαδηλωτές του κινήματος Occupy Nashville από το να συγκεντρωθούν μπροστά στο Καπιτώλιο. Οι διαδηλωτές απευθύνθηκαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, ζητώντας προσωρινή περιοριστική εντολή κατά του κυβερνήτη Μπιλ Χάλσαμ. Το δικαστήριο ενέκρινε την περιοριστική εντολή λέγοντας ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας αποτελεί «περιορισμό για την ελεύθερη έκφραση».

Ads

image

Οι Αρχές χρησιμοποίησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επέβαλαν την Πέμπτη, προκειμένου να συλλάβουν στο Νάσβιλ 29 διαδηλωτές την Παρασκευή και άλλους 26 το Σάββατο. Εν τω μεταξύ, στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, αστυνομικοί απομάκρυναν τους «Αγανακτισμένους» από πλατεία που είχαν κατασκηνώσει και συνέλαβε όσους αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.

Στο Λονδίνο

Παράλληλα στο Λονδίνο ο πρωτοπρεσβύτερος του Καθεδρικού του Αγίου Παύλου, παραιτήθηκε, την ώρα που οι Αρχές ετοιμάζονται να ζητήσουν από τους «Αγανακτισμένους» να αποχωρήσουν από τον προαύλιο χώρο του ναού.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχε παραιτηθεί ο καγκελάριος του ναού, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ των διαδηλωτών.