Ακόμη μια ηχογραφημένη συνδιάλεξη, η οποία εμπλέκει τον πρωθυπουργό της Τουρκίας στο σκάνδαλο διαφθοράς που σαρώνει την πολιτική ζωή της χώρας, δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο. Στη συνομιλία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να μιλάει με τον γιο του και να του συστήνει να ζητήσει περισσότερα χρήματα στο πλαίσιο μια επιχειρηματικής συμφωνίας.

Ads

Η συνδιάλεξη αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube από έναν ανώνυμο χρήστη.

«Θα εξετάσουμε εάν οι υποκλοπές αυτές είναι ψεύτικες ή όχι και καμία ανακοίνωση δεν σχεδιάζεται να γίνει προς το παρόν» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ένας ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότιστην πρώτη συνομιλία ο  Ερντογάν φέρεται να λέει στο γιο του Μπιλάλ πώς να κρύψει μεγάλα χρηματικά καθώς άρχιζε η έρευνα για διαφθορά σε βάρος μελών της κυβέρνησής του. Ο Ερντογάν δήλωσε πως η συνομιλία ήταν κατασκευασμένη, προϊόν ενός «επαίσχυντου μοντάζ» από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ads

Στη νέο ηχογραφημένη συνομιλία ακούγεται μία φωνή να λέει: «Μην τα πάρεις. Αυτό που μας υποσχέθηκε, πρέπει να το φέρει. Εάν δεν το φέρει, δεν χρειάζεται». Σύμφωνα με τον χρήστη του YouTube με το ψευδώνυμο Haramzadele, η φωνή ανήκει στον Ερντογάν.

«Οι άλλοι φέρνουν. Γιατί αυτός δεν μπορεί να φέρει; Τι νομίζουν . . Μην ανησυχείς όμως, θα έρθουν στην αγκαλιά μας», λέει η φωνή.

Όπως μετέδωσε το Reuters, δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητα αυτής της ηχογραφημένης συνομιλίας.

Εν τω μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας με στόχο να καταγγείλουν τη «διαφθορά» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να απαιτήσουν την παραίτησή του.

Διαβάστε επίσης: «Ερντογάν παραιτήσου», φώναζαν εκ νέου οι διαδηλωτές