Μεγάλες ποσότητες παραποιημένων χαπιών κατάσχεσαν οι αρχές από τον κατοικία του Πρινς στο Πέισλι Παρκ. Τα χάπια περιείχαν την ουσία φαιντανύλη, ένα πολύ ισχυρό, συνθετικό οπιοειδές για το οποίο ο μουσικός δεν είχε συνταγή.

Ads

Τα χάπια, βάσει όσων αναγράφονταν στα κουτιά, υποτίθεται πως περιείχαν υδροκωδόνη, μια οπιούχα αναλγητική ουσία, όμως όπως αποδείχθηκε περιείχαν φαιντανύλη, η οποία είναι σχεδόν 80 φορές ισχυρότερη από τη μορφίνη και συχνά περιέχεται σε παραποιημένα χάπια.

Υπενθυμίζεται πως βάσει των αποτελεσμάτων της νεκροψίας, ο Πρινς πέθανε στις 21 Απριλίου από υπερδοσολογία φαιντανύλης. Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μια σημαντική αύξηση θανάτων στις ΗΠΑ από υπερβολική δόση αυτή της ουσίας. Μάλιστα όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, σε αρκετές περιπτώσεις οι χρήστες δεν γνωρίζουν την ουσία των χαπιών και καταλήγουν από υπερβολική δόση.

Οι ερευνητές δεν αποκλείουν μια τέτοια περίπτωση να ήταν και αυτή του διάσημου τραγουδιστή. Εξάλλου άγνωστο παραμένει πως περιήλθαν στην κατοχή καθώς δεν είχε καμία απολύτως συνταγή.

Ads