Αφού οι Ρεπουμλικάνοι δεν κατάφεραν τελικά να φρενάρουν την ψήφιση της πρότασης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για την μεταρρύθμιση στο σύστημα Υγείας, βρήκαν τον τρόπο να καθυστερήσουν την υλοποίηση του. Έτσι λοιπόν, σε νέα ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να παραπεμφθεί το νομοσχέδιο για την δημόσια Υγεία

Ads

Ο νόμος για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος σε θέματα υγείας του Μπαράκ Ομπάμα πρέπει να επιστρέψει στην Βουλή των Αντιπροσώπων για μία νέα ψηφοφορία εξαιτίας δύο παρατυπιών που σημειώθηκαν κατά την προηγούμενη ψηφοφορία. «Υστέρα από προσπάθειες ωρών για να μπλοκαριστεί το κείμενο οι Ρεπουμπλικάνοι βρήκαν δύο διατάξεις ελάσσονος σημασίας που αποτελούν ελάττωμα της διαδικασίας στη Γερουσία και έχουμε την υποχρέωση να επιστρέψουμε το κείμενο στη Βουλή των Αντιπροσώπων», σχολίασε αναφορικά με το θέμα, ο Τζιμ Μάνλει εκπρόσωπος του επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Η τελική έγκριση από την Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του αμερικανικού συστήματος Υγείας, την περασμένη εβδομάδα αποτελεί ιστορική νίκη για τον Μπαράκ Ομπάμα αλλά και για το σύνολο των Αμερικανών πολιτών, καθώς επεκτείνει την ασφαλιστική κάλυψη σε σχεδόν όλους τους πολίτες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο αμερικανικό σύστημα περίθαλψης από τη δεκαετία του 1960, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα περίθαλψης για ηλικιωμένους.

Με μια δύσκολη ψηφοφορία, την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «μάχης ενός αιώνα υπέρ των Αμερικανών», το νομοσχέδιο είχε περάσει με 219 ψήφους υπέρ, έναντι 212 κατά, λαμβάνοντας δηλαδή 3 ψήφους περισσότερες από τις 216 ψήφους που ήταν απαραίτητες.

Ads

Η νέα αυτή εξέλιξη δεν αναμένεται να αλλάξει το προηγούμενο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Απειλές και βανδαλισμούς καταγγέλλουν οι Δημοκρατικοί

Βανδαλισμούς και απειλές καταγγέλλουν περισσότεροι από δέκα βουλευτές των Δημοκρατικών, μετά την ψήφιση του νόμου για το σύστημα Υγείας των ΗΠΑ. Όπως σημειώνουν, σε τουλάχιστον τρεις πολιτείες τα γραφεία τους έχουν δεχθεί επιθέσεις με συνέπεια να υποστούν υλικές ζημιές.

Παράλληλα, έρευνες διεξάγονται από το FBI για ενδεχόμενη συσχέτιση διαρροής αερίου στο σπίτι συγγενούς ενός μέλους του Κογκρέσου στη Βιρτζίνια με με το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Ιστορική νίκη για τον Ομπάμα η έγκριση της μεταρρύθμισης για την Υγεία