Μεγάλη ήττα υπέστη η υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων Κάρι Λέικ στην Πολιτεία της Αριζόνας, η οποία υποστηρίχθηκε δημόσια από τον Ντόναλντ Τραμπ, χάνοντας από την υποψήφια των Δημοκρατικών Κέιτι Χομπς.

Ads

Πρόκειται για μια νέα ήττα για τον πρώην πρόεδρο, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024 τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Τετάρτη ώρα Ελλάδας.

Η Χομπς, έπειτα από αμφίρροπη μάχη στην πολιτεία-κλειδί, επικράτησε της αντιπάλου της, που επαναλάμβανε ασταμάτητα τις θέσεις του Τραμπ περί νοθείας στις εκλογές του 2020, όπως μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και NBC. Εξάλλου, η Λέικ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα της δικής της αναμέτρησης.

Η Χομπς θα διαδεχθεί τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Νταγκ Ντουσέι, ο οποίος είχε εξαντλήσει τα χρονικά όρια της θητείας τους και δεν επιτρεπόταν να θέσει ξανά υποψηφιότητα. Είναι η πρώτη Δημοκρατική υποψήφια που εκλέγεται κυβερνήτης στην Αριζόνα μετά την Τζάνετ Ναπολιτάνο, το 2006.

Ads

«Για τους κατοίκους της Αριζόνα που δε με ψήφισαν θα δουλέψω εξίσου σκληρά – γιατί ακόμη και σε αυτή τη στιγμή διχασμού, πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που μας συνδέουν», τόνισε η Χομπς, κατά τις πρώτες της δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

«Δεν επρόκειτο μόνο για εκλογές – ήταν ένα βήμα για να πάμε μπροστά αυτή την πολιτεία και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της γενιάς μας» πρόσθεσε.