Ένας ακόμα δημοσιογράφος δολοφονήθηκε χθες στην Ονδούρα. Πρόκειται για την Τρίτη δολοφονία δημοσιογράφου από τις αρχές του μήνα.
Ο Ναούμ Παλάσιος Αρτεάγα βρισκόταν στο αυτοκίνητό του όταν δύο άλλα οχήματα του έκλεισαν το δρόμο και οι επιβαίνοντες σε αυτά τον γάζωσαν με σφαίρες. Ο Αρτεάγα εργαζόταν σε ένα τοπικό ραδιοσταθμό και σε ένα τηλεοπτικό κανάλι.

Ads

Ο δημοσιογράφος και ένας συνάδελφός του είχαν λάβει πρόσφατα απειλητικά τηλεφωνήματα που τους καλούσαν να σταματήσουν να «υπερασπίζονται τους φτωχούς», σύμφωνα με την Επιτροπή για την Ελευθερία της Έκφρασης, μια ιδιωτική οργάνωση που προασπίζεται την ελευθεροτυπία. Μετά το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια, στις 28 Ιουνίου 2009, ο Αρτεάγα «παρενοχλείτο συστηματικά από στρατιωτικούς που του κατέσχεσαν τα εργαλεία της δουλειάς του», πρόσθεσε η Επιτροπή.

Την περασμένη Πέμπτη άγνωστοι δολοφόνησαν με παρόμοιο τρόπο τον Νταβίντ Μέσα, ενώ στις 2 Μαρτίου άλλος ένας δημοσιογράφος, ο Χοσέ Ερνάντες, δολοφονήθηκε από αγνώστους που τραυμάτισαν επίσης και την Κάρολ Καμπρέρα, μία αρθρογράφο η οποία απέδωσε την επίθεση σε οπαδούς του πρώην προέδρου Σελάγια.