Σαφές προβάδισμα τόσο του δημάρχου Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, όσο και του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας Metropoll στο ενδεχόμενο υποψηφιότητάς τους στις προεδρικές εκλογές ο Γιαβάς θα λάμβανε 54,4% έναντι 32,2% του Τούρκου προέδρου, ενώ ο Ιμάμογλου θα έπαιρνε 48,7% έναντι 36,6% του Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν το 2023, ενώ η αντιπολίτευση δεν έχει ανακοινώσει ακόμη υποψήφιο πρόεδρο, με τους δημάρχους Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας να εμφανίζονται ως οι επικρατέστεροι για να αντιμετωπίσουν τον Ερντογάν.

Στην ίδια δημοσκόπηση, καταγράφεται μικρό προβάδισμα του κόμματος του Ερντογάν, του AKP, για τις βουλευτικές εκλογές. Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα φαίνεται να λαμβάνει 26,2% έναντι 21,4% του CHP και 10,9% του κόμματος IVI (Καλό), τα οποία έχουν ανακοινώσει πως θα συμμαχήσουν εκλογικά.

Ads

Με δεδομένο όμως πως το εθνικιστικό συγκυβερνών κόμμα MHP λαμβάνει μόλις 4,2%, ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης δείχνει να προηγείται οριακά με 32,3% έναντι 30,4% του κυβερνητικού.

Τέλος, το φιλοκουρδικό HDP λαμβάνει 9,1% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.